Wie mooi wilt zijn moet ondersteboven hangen

- Marcy

Hai Curly

Leuk dat je op mijn website bent komen kijken. Ik zal even in het kort vertellen waarom ik doe wat ik nu doe en hoe De Krullenspecialist tot stand is gekomen.

Ik heb ooit leren knippen bij Toni & Guy. Hier werd ik getraind in verschillende basistechnieken voor echter ALLEEN stijl haar. Ik heb hier geen krullen leren knippen. Na twee jaar intern bij Toni & Guy in opleiding te hebben gezeten kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal geen kapster wilde worden. Ik kreeg de kans om een dansopleiding te volgen en heb die toen met beide handen aangegrepen. Ik had al leren knippen dus ik knipte zo nu en dan wat meiden van de opleiding en zo ook meiden met krullend haar. De metamorfoses logen er niet om, ik had echt door hoe ik krullend haar kon omtoveren tot een prachtige bos.

Dit kwam mede doordat ik zelf een krultype heb dat echt afhankelijk is van het model, het product en hoe ik het diffuse. Ik heb hier vroeger zodanig mee zitten experimenteren dat ik de fijne kneepjes van het vak onder de knie kreeg. Ik vond stijl haar bij mijzelf niet mooi staan dus ik probeerde echt alles om mijn krul tot zijn volste potentie te laten krullen. Als ik mijn haar niet diffuse heb ik, ja wat heb ik dan, ‘half gebakken slagen’ noem ik ze altijd. 😉

Na de dansopleiding ben ik HBO Pedagogiek gaan studeren. Ik voelde dat ik behoefte had aan wat zekerheid en stabiliteit. Dansen is een prachtig vak, maar ook een hele onzekere wereld. Mijn interesse in de mens, in mijzelf en in onze ontwikkeling zorgde ervoor dat ik deze studie ben gaan doen. Tijdens deze studie knipte ik ook nog af en toe meiden met krullend haar. In mijn derde jaar moest ik voltijd stage gaan lopen en ik had hierdoor mijn bijbaantje in de kledingzaak opgezegd. Ik dacht ‘ik ga niet en voltijd stage lopen en dan ook nog vast ieder weekend zaterdag en zondag werken’. Ik had bedacht dat ik wel wat meer meiden met krullend haar wilde knippen om wat bij te verdienen naast mijn stage. Ik maakte op facebook de pagina “De Krullenspecialist” aan, poste daar wat vóór en na foto’s en de rest is historie. Voor ik het wist stond mijn telefoon roodgloeiend, kwamen ze vanuit heel het land, en mocht ik nog meer meiden blij maken met hun prachtige krullen. Zo is “De Krullenspecialist” geboren en tot op de dag van vandaag maak ik nog steeds zoveel meiden blij met hun haar en dat voelt als een gegeven.

Ik merk dat mijn werk niet alleen om haar gaat. Het gevoel waarmee vrouwen bij mij de deur uit lopen gaat verder dan alleen mooie krullen. Zij voelen zich weer een stukje mooier, zelfverzekerder en krachtiger dan voordat zij bij mij naar binnen liepen. Ik voel mij gezegend dat ik daaraan mag bijdragen.