Het zijn de kleine specifieke handelingen die zorgen voor het grote verschil

- Marcy
1

Consult

Als je bij mij in de stoel zit gaan we eerst samen kijken naar wat jouw wensen zijn en vervolgens geef ik daar mijn advies op. Ik neem hier de tijd voor, omdat het belangrijk is dat we elkaar goed begrijpen voordat ik aan de slag ga met je haar. Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn klant zich gezien voelt en dat ik goed naar je luister zodat ik weet wie er in mijn stoel zit.

Tijdens dit consult ga ik ook bepalen of ik jouw haar op droog of nat haar ga knippen. Dit hangt helemaal af van jouw haartype en de kniptechniek die ik vanuit mijn expertise daarbij vind passen.

2

Wassen

Na het consult ga ik je haren wassen. Dit moment vinden velen van ons het fijnste moment van het naar de kapper gaan. Ik probeer hier dan ook een relax momentje voor je van de maken door een “No talking policy” te hanteren zodat je echt even van het moment kunt genieten. Het kan zijn dat er een heerlijk relax muziekje aanstaat, maar het kan ook zijn dat ik in mijn African Vibes zit en je naar heerlijke vrolijke tunes zal luisteren. Ooh ja en ik ben mega fan van Whitney & Mariah dus die kan je ook nog wel verwachten. 😉
3

knippen

Nadat ik je haar heb gewassen ga ik je haar knippen. Hier zal ik doen wat wij hebben afgesproken. Je zal daardoor ook niet voor verassingen komen te staan. Het is jouw haar en jij zal uiteindelijk beslissen wat wij gaan doen. Ik zal alleen mijn advies uitbrengen.

Mocht ik ervoor hebben gekozen om je haar eerst droog te knippen dan gaan we eerst knippen dan wassen en dan drogen.

4

Fohnen met een difuser

rullen droog föhnen met een diffuser is heel belangrijk voor 90 procent van de Curlygirls onder ons. Sommige krulstructuren zullen mooier zijn als je ze aan de lucht laat drogen, de ander als je ze half droogt en de ander als je ze helemaal droogt. Dat kan erg verschillen, maar dat is maar bij een klein deel van de curlygirls onder ons. Bijna alle krullen hebben baat bij het haar HELEMAAL droog föhnen.

Voordat ik met de diffuser aan de slag ga, gaat er een hele voorbereiding aan vooraf. Hier praat ik al mijn klanten doorheen. Ik vertel welke producten ik gebruik, wat ik doe, waarom ik het doe en waar je op moet letten als je thuis gaat difusen voor het beste resultaat. Ik doe dit omdat ik graag wil dat je zelf ook weet wat je moet doen zodra je thuis weer je haar gaat wassen en het zelf in model moet brengen.

5

Het verassingsmomentje

Op het moment dat ik helemaal klaar ben met föhnen komt het verrassingsmomentje. Dit is mijn favoriete moment van de behandeling. Het föhnen met de diffuser gebeurd of ondersteboven, of je ligt naar achteren in de stoel. In beide gevallen kan je niet zien hoe mooi jouw krul zich ontwikkeld. Als ik klaar ben met föhnen vraag ik jou om je ogen dicht te doen, ik schud het dan weer terug in model en vervolgens mag jij je ogen open doen om jouw prachtige krullen te bewonderen.
6

Tot Slot

Na het föhnen kijk ik je haar nog voor de laatste keer na. Hierbij kijk ik naar de ‘shape’ en of het allemaal mooi aansluit. Mocht ik nog wat moeten knippen doordat er bijvoorbeeld verschillende haarstructuren zijn, of er nog wat plukjes aan de voorkant korter mogen, doe ik dat aan het eind op droog haar. Dit omdat ik dan precies goed kan zien hoe je krul zit als het droog is. Mocht je echt verschillende haar structuren hebben dan houd ik daar uiteraard al rekening mee bij het consult en tijdens het knippen.

Als mijn klantje met een brede lach, opgeheven hoofd, en vol nieuwe energie weer de wereld in stapt, ben ik blij. 🙂